Uw woning verkopen? Neem contact op met
MWW Makelaardij

Onze hypotheken:
Hét fundament onder uw woning!

U wilt natuurlijk de beste hypotheek. Eén die past bij uw situatie van dit moment, maar ook één die rekening houdt met veranderende omstandigheden. Wij onderscheiden ons in de drukke hypotheekmarkt door een eigentijdse en complete aanpak. Dat betekent dat wij de hypotheek toetsen op zaken als fiscaliteit, leeftijd, looptijd, gezinssituatie en toekomstvisie.
Wij streven ernaar uw woonlasten exact aan te laten sluiten op uw specifieke persoonlijk situatie, nu en in de toekomst!
Ook nadat u uw handtekening bij de notaris heeft gezet, geven wij u graag advies over tussentijdse aflossingen en/of verhogingen en rentewijzigingen. In onze ogen is onze taak als adviesgevers pas afgerond op de einddatum van uw hypotheek.

Soorten hypotheken

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd – bij gelijkblijvende rente – een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit) betaald. Op deze manier betaalt u steeds hetzelfde bruto bedrag. Gevolg hiervan is dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks lager worden; de netto lasten stijgen gedurende de looptijd, omdat alleen de rente fiscaal aftrekbaar is. De vaststelling van deze annuïteit geschiedt altijd zo dat aan het einde van de looptijd de volledige hypotheekschuld is afgelost. De annuïteiten worden veelal maandelijks voldaan.


Voordelen annuïteitenhypotheek

– lage aanvangslasten; in het begin betaalt u weinig aflossing;
– alternatief voor een hypotheek met vermogensopbouw indien u een hogere leeftijd of slechtere gezondheid heeft;
– offertes van deze vorm zijn gemakkelijker te vergelijken dan offertes van hypotheekvormen met vermogensopbouw;
– makkelijk bij verhuizing of beëindiging van de hypotheek.


Nadelen annuïteitenhypotheek

– het fiscaal voordeel daalt tijdens de looptijd vanwege de (stijgende) aflossingen;
– de netto lasten stijgen tijdens de looptijd; de bruto lasten blijven gelijk, terwijl het fiscaal voordeel daalt;
– Ten opzichte van de hypotheken met vermogensopbouw: fiscaal minder gunstig.

De annuïteitenhypotheek is vooral interessant voor mensen die voor lage aanvangslasten kiezen. Ook voor mensen die in de toekomst een stijging in inkomen verwachten, tenzij de fiscale druk toeneemt (bijvoorbeeld als u in een hoger belastingtarief valt).

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek wordt gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag afgelost. Bij een looptijd van 30 jaar (= 360 maanden) moet per maand dus 1/360e deel worden betaald. Gevolg hiervan is dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks lager worden. Door de geldverstrekker wordt de lineaire hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase, bijvoorbeeld bij incourante onderpanden. Op deze manier vermindert het risico voor de bank snel. Door de opkomst van andere, voordeligere hypotheekvormen wordt de lineaire hypotheek overigens niet vaak meer afgesloten.


Voordelen lineaire hypotheek

– u bouwt snel en veilig vermogen op met de aflossingen;
– uw maandlasten nemen af gedurende de looptijd;
– de hypotheek is goed te combineren met andere hypotheekvormen.


Nadelen lineaire hypotheek

– hoge maandlasten bij aanvang daardoor kunt u in de regel minder lenen;
– fiscaal voordeel neemt af gedurende de looptijd;
– ten opzichte van andere vormen fiscaal minder voordelig.

De lineaire hypotheek is nuttig voor mensen die hun woonlasten relatief snel willen verminderen. Zodat zij bijvoorbeeld in deeltijd kunnen gaan werken, of vervroegd uit kunnen treden. Het is ook interessant voor mensen die bijvoorbeeld een beroep hebben dat gepaard gaat met financiële risico’s, en bang zijn dat het later door omstandigheden een stuk slechter zal gaan. Door de hoge beginlasten is de hypotheek niet geschikt voor mensen met een ‘laag’ inkomen.

Uw eigen hypotheek- en verzekeringsadviseur

Vijselaar hypotheken & verzekeringen geeft u adviezen en oplossingen in hypotheken en verzekeringen.
We doen dat op basis van een persoonlijke benadering, zowel voor particulieren als (MKB-)bedrijven en voor startende ondernemers, zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), freelancers en verenigingen.

Hypotheken en Verzekeringen Wieringerwerf Hollands Kroon Vijselaar

© 2020 Vijselaar Hypotheken en Verzekeringen
Terpstraat 37B, 1771 AC Wieringerwerf | Bank: NL30 RABO 0318 1144 10 
KvK: 37137245 | AFM: 12017431 | Kifid: 300.012613 | WFT: 12017431 | BTW: 192111085B01